TV Tools

Uusmediaa kahden kaupungin voimin

Uusmediatoimisto Nitro yhtenäisti jälkituotantojärjestelmänsä Helsingin ja Turun toimipisteissä kesällä 2011. Järjestelmät haluttiin rakentaa käyttäen samoja teknologioita, sillä työntekijät liikkuvat paljon Helsingin ja Turun toimipisteiden välillä. Toisaalta huomioon  tuli ottaa molempien toimipisteiden erikoistarpeet.

Helsingin Arabianrantaan hankittiin DVS SpycerBox SAN-levyjärjestelmä, jonka avulla työnkulku voitiin keskittää yhdelle levypinnalle. Kaikki osastot hyödyntävät nyt samaa levypintaa, jolloin materiaalia ei tarvitse siirrellä osastojen välillä. Final Cut -editointityöasemat liittyvät levyjärjestelmään nopealla 8Gb:n kuituliitännällä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen työnkulun niin kevyillä kuin raskailla formaateilla. Logic Studio audioyksikkö ja -studio liittyy levypintaan 1GigE-yhteyden avulla.

Nitro on tunnettu näyttävistä 2D- ja 3D-animaatioista ja grafiikoista, joita luodaan neljän Autodesk 3ds Max -työaseman voimin. 3ds Max -työasemien lisäksi taustalla on viiden koneen muodostama render farm, joka myöskin hyödyntää reilun 40TB:n SpycerBox levypintaa.

Turun audio- ja videoyksiköt varustettiin SAN:n sijaan paikallisilla G-Tech G-Speed eS Pro -levypakoilla. Ratkaisuun päädyttiin koska Turun tuotannot ovat yksikkökohtaisempia. Ohjelmisto ja työasemakanta on muilta osin sama kuin Helsingissä. Samoin monitorointi, joka pohjautuu AJA Kona 3G -kortteihin sekä Eizo-monitoreihin.

Materiaalin varmuuskopiointi ja arkistointi on toteutettu molemmissa toimipisteissa samanlaisilla LTO-datanauhoihin pohjautuvilla järjestelmillä.

Yhtenäiset järjestelmät antavat mahdollisuuksia materiaalin vaihtoon toimipaikkojen välillä. Esimerkiksi Turun studiossa kuvattu materiaalia voidaan tarvittaessa toimittaa LTO-datanauhalla Helsinkiin jälkikäsittelyä varten tai Helsingissä arkistoitu projekti ottaa suoraan nauhoilta työn alle Turussa.

Projektissa mukana

AJA
AJA
G-Technology
G-Technology

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Post & Infra Team
Jussi Elonen

Jussi Elonen

Project Manager

+358 50 529 6683​​

Post & Infra Team
Pekka Sutela

Pekka Sutela

Systems Specialist

+358 40 480 7690

Sales & Customer Relations
Mikko Kujala

Mikko Kujala

Chief Executive Officer

+358 40 180 5555​​​

Sinua voi kiinnostaa myös

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmä

Langaton komentojärjestelmä

Langaton komentojärjestelmä