TV Tools
Tuotteet

Embernator laajentaa Lawo VSM -ohjausjärjestelmän toiminnallisuutta ja mahdollistaa joustavamman laiteohjauksen.

Lawo VSM on yksi broadcast-alan käytetyimmistä ohjausjärjestelmistä. Embernator on integraatioalusta, joka laajentaa VSM:n toiminnallisuutta. Embernatorin avulla VSM:llä voidaan ohjata muun muassa lukuisia Blackmagic Design ja NTP Technologies tuotteita.

Mikä on Ember+?

Ember+ on avoin TCP/IP -rajapintaprotokolla, jonka Lawo on kehittänyt. Ember+ -palveluntarjoaja (esim. Embernator) voi “julkaista” parametreja, joita Ember+ -kuluttaja voi sitten käyttää (esim. VSM / Ember+ Viewer). Ember+ -protokolla ei standardoi laitteiden parametreja tai ominaisuuksia – toisin sanoen laitteen valmistaja päättää, mitkä konfigurointiparametrit näkyvät Ember+ -protokollan kautta. Ja näytetäänkö vain tiedot vai otetaanko laitteen ohjaus käyttöön Ember+:n kautta. Itse asiassa tätä voidaan verrata XML:n kaltaiseen lähestymistapaan. Ember+ määrittelee viestintäosat ja perustietopuurakenteen, mutta ei sen sisältöä. Ember+ voidaan kuitenkin parhaiten ajatella puurakenteena ja usein visualisoida myös sellaisena puuna. Järjestelmänvalvojalle paras käyttöliittymä Ember+ -yhteensopivan laitteen kanssa on käyttää ohjelmia, kuten Lawo’s Ember Viewer.

lawo wsm.

Mikä on Embernator?

TV Tools Embernator on Windows-palveluna toimiva integraatioalusta, joka tarjoaa Ember+ -rajapinnan kriittisille broadcast-laitteille, joista puuttuu alkuperäinen Ember+ -tuki. Tämä mahdollistaa Ember+ -integraation laitteiden välillä.

Tyypillisin Embernatorin käyttötapa on toimia tulkkina Lawo VSM -ohjausjärjestelmän ja ohjattavan laitteen välissä. VSM ei ole ainoa Ember+ -yhteensopiva järjestelmä – Embernatoria voidaan hyödyntää myös muiden Ember+ -järjestelmien kanssa.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!