TV Tools

Jälkituotanto-
järjestelmä

Post Control Helsinki on moderni jälkituotantotalo. PCH:ssa valmistuvat niin mainokset, TV-sarjat, dokumentit kuin elokuvatkin. Vuonna 2009 perustettu Post Control on vakiinnuttanut asemansa Suomen post-kentällä nopeasti.

Suunnittelimme ja toteutimme Post Controllille kokonaisvaltaisen jälkituotantojärjestelmän “puhtaalta pöydältä” avaimet käteen -periaatteella. Järjestelmän ytimenä on erittäin suorituskykyinen SAN-kovalevyjärjestelmä, johon työasemat on liitetty 4/8Gb kuitu-, 10/20Gb infiniband-, ja 1Gb ethernetverkkojen kautta. SAN-järjestelmä on suorituskyvyltään Pohjoismaiden huippua, se mahdollistaa 10bit 2K DPX työnkulun kaikille online- ja värimäärittelytyöasemilta. Myös 4K työnkulku on testattu toimivaksi.

Tiedonsiirto ulos ja sisään on myös optimoitu, niin että tuotantoon liittyvää dataa voidaan siirtää nopeasti SAN-levypinnalle ja sieltä ulos, esimerkiksi FTP:lle. Suorituskyvyn lisäksi SAN-järjestelmässä on panostettu varmuuteen; koko järjestelmä on varustettu datanauhavarmennuksella, joka turvaa tärkeän tuotantodatan. Datanauhajärjestelmä mahdollistaan myös tuotantojen automaattisen arkistoinnin sen jälkeen, kun ne on saatu valmiiksi.

Työasemia on reilu kymmenen; aina offline Final Cut -yksiköistä Autodesk Lustre värimäärittely -yksikköön. Lähes kaikki työasemat on varustettu viimeisimmillä Final Cut Studio ja Adobe CS5 ohjelmistoilla. Online yksikköinä toimivat kaksi Autodesk Smoke on Mac -työasemaa. 3D hoituu sekä Mac OS X että Windows -pohjaisilla työkaluilla.

Värimäärittely yksikkönä on Autodesk Lustre, joka on Linux pohjainen resoluutiovapaa järjestelmä. Lustre sijaitsee teatterissa, jossa on Suomen isoin jälkikäsittelyyn tarkoitettu valkokangas (leveys 6 m). Kalibroitu Christie DCI-projektori varmistaa, että lopputuote näyttää yksikön kankaalla täsmälleen samalta kuin elokuvateatterissa, mikä on erittäin tärkeää jälkituotannon laadun ja kontrollin kannalta. Lustre ja Christie ovat myös täysin 3D valmiita, joten jälkituotanto voidaan viedä tarvittaessa myös kolmanteen ulottuvuuteen.

“Olen ammatiltani värimäärittelijä ja minulla oli etuoikeus päästä vallitsemaan vapaasti markkinoiden paras mahdollinen työkalu. Sain ympärille toimivan ja nykyaikaisen järjestelmän sekä taitavat ihmiset.”

Marko Terävä,
Post Control Helsinki Oy

Valtaosa järjestelmästä pohjautuu Mac OS X alustaan, mutta myös Linux ja Windows -pohjaisia palvelimia ja työasemia löytyy. Tärkeintä integroinnissa olikin saada kaikki eri alustat ja ohjelmistot “juttelemaan” sujuvasti keskenään. Uuden ja modernin järjestelmän myötä myös työtavat ja työnkulku voitiin virtaviivaistaa.

”TV Toolsin ylläpidon lähtönopeus on ollut esimerkillinen ja heiltä löytyy erikoisosaamista jälkituotannon tärkeimpiin työkaluihin.” 

Marko Terävä,
Post Control Helsinki Oy

Projektissa mukana

Adobe
Adobe

Olemme Pohjoismaiden ainoa Adobe Certified Service Partner (ACeSP).

Arri
Arri

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Post & Infra Team
Jussi Elonen

Jussi Elonen

Project Manager

+358 50 529 6683​​

Post & Infra Team
Pekka Sutela

Pekka Sutela

Systems Specialist

+358 40 480 7690

Sales & Customer Relations
Mikko Kujala

Mikko Kujala

Chief Executive Officer

+358 40 180 5555​​​

Sinua voi kiinnostaa myös

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

Teräväpiirtoa keskitetysti

Teräväpiirtoa keskitetysti

Uusmediaa kahden kaupungin voimin

Uusmediaa kahden kaupungin voimin