TV Tools

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

TV Toolsin pitkäaikainen asiakas DeCo Media, nykyisin Otavamedia laajensi jälkituotanto-järjestelmäänsä kevättalvella 2011. Projektin päätavoitteena oli rakentaa varmennus- ja arkistointijärjestelmä, joka pystyisi vastaamaan alati kasvavien materiaalimäärien tuomiin haasteisiin.

Olemassa olevaan kahden editointityöaseman järjestelmään liitettiin LTO-datanauhapohjainen varmennus- ja arkistointijärjestelmä. Lisäksi hankittiin yksi uusi editointityöasema sekä päivitettiin molemmat vanhat editointityöasemat tehokkaisiin Apple Mac Pro -työasemiin. Varmennus- ja arkistointijärjestelmä pohjautuu Tandberg Data StorageLibrary T40 -nauhakirjastoon ja Archiware PresSTORE -varmennusohjelmistoon. Järjestelmä hoitaa sekä median varmuuskopioinnin että arkistoinnin. Varmennuspalvelimeksi valjastettiin joutilas Mac Pro. PresSTORE-ohjelmisto on sen verran kevyt, että se toimii myös vanhemman konekannan kanssa. Näin voitiin säästää laitekustannuksissa.

Työasemien varmuuskopiointi tapahtuu verkon yli nauhakirjaston nauhoille. Editointiyksiköissä on paikalliset G-Tech G-Speed eS -levypakat, joiden levykapasiteetti on yhteensä reilu 15TB. Videomonitorointi on toteutettu AJA Kona 3 -videokorteilla ja Eizo-monitoreilla. Kolmen editointityöaseman lisäksi järjestelmä varmentaa myös kolmen enkoodaustyöaseman levypintoja. Kaikki varmennustoiminnot ovat ajastettu niin, että ne eivät häiritse tuotantoa. Järjestelmä kierrättää LTO-5 datanauhoja automaattisesti, joten nauhanvaihtoa ei varmennuksen osalta tarvitse suorittaa.

“Olemme erityisen tyytyväisiä siihen, että uuden varmennus-järjestelmän myötä oma ja asiakkaidemme data on turvattu automaattisesti. Näin tuottavaan työhön jää enemmän aikaa.”

Pasi Vallittu
Deco Media

Arkistointi on osittain automatisoitu. Kun projekti tai muuta materiaalia halutaan arkistoida, materiaali siirretään sovittuun kansioon, jonka PresSTORE skannaa ajastuksen mukaisesti ja arkistoi sitten datanauhoille. Arkistoinnin jälkeen järjestelmä ensin verifioi ja sitten poistaa arkistoidun materiaalin kovalevyltä sekä lopuksi lähettää käyttäjille raportin sähköpostitse. Arkistoidun materiaalin palautus tapahtuu helppokäyttöisellä nettiselaimessa toimivalla käyttöliittymällä. Näin käyttäjät voivat itsenäisesti tehdä palautuksia, ilman IT-asiantuntijan apua.

”Järjestelmä on toiminut kokonaisuudessaan hyvin. Arkistointijärjestelmä mahdollistaa projekteihin palaamisen helposti ja vaivattomasti.”

Pasi Vallittu
Deco Media

DeCo Median kehittyvä toiminta sai lisäpotkua keväällä 2011, kun mediatalo Otavamedia siirtyi DeCo Median omistajaksi.

Projektissa mukana

AJA
AJA
Archiware
Archiware
G-Technology
G-Technology

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Post & Infra Team
Jussi Elonen

Jussi Elonen

Project Manager

+358 50 529 6683​​

Post & Infra Team
Pekka Sutela

Pekka Sutela

Systems Specialist

+358 40 480 7690

Sales & Customer Relations
Mikko Kujala

Mikko Kujala

Chief Executive Officer

+358 40 180 5555​​​

Sinua voi kiinnostaa myös

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmä

Reality-tuotantojen työkalut

Reality-tuotantojen työkalut

Uusi esitys- ja tuotantojärjestelmä

Uusi esitys- ja tuotantojärjestelmä