Fremantle.

Tehokas TaaS-ratkaisu Fremantlen Salatut elämät- ja Rantabaari-draamasarjoille

TV Tools ja Fremantle ovat tehneet jo pitkään ja onnistuneesti yhteistyötä Salatut elämät -draamasarjan kanssa. Se on johtanut luontevasti saman palvelukokonaisuuden jatkamiseen myös Rantabaarin tuotannolle. Sarjojen vaativia teknisiä tarpeita varten on räätälöity TV Toolsin TaaS-kokonaispalvelu.

  • Asiakas: Salatut elämät- ja Rantabaari-draamasarjat
  • Tuotantoyhtiö: Fremantle
  • Tuotannon rakenne: Salatut elämät -sarjaa kuvataan yleensä koulujen lukukausia myötäillen. Rantabaarin tekeminen keskittyy kesäajalle.
  • Toteutettu palveluratkaisu: TaaS eli Technology as a Service -kokonaisuus, joka sisältää kuvaus- ja jälkituotantojärjestelmän sekä materiaalitallennuksen ja kalustohuollon.

Yhdellekään suomalaiselle ei ole epäselvää, mistä on kyse, kun puhutaan Salatuista elämistä. Tämän vuodesta 1999 tuotetun draamasarjan tekijät loivat myös vuonna 2019
rinnalle toisen menestystarinan eli Rantabaarin. Rantabaarin kuudennen kauden kuvaukset ovat juuri päättyneet, ja sarjan julkaisuajankohta selviää myöhemmin.

TV Toolsilla on ollut kiistämätön merkitys molempien sarjojen menestyksessä. Pitkäaikaisen yhteistyön aikana Fremantlen kanssa TV Tools on vastannut molempien sarjojen tuotantokokonaisuuksista.

TV Tools ei ole pelkästään toimittanut tarvittavia laitteita ja muita teknologisia ratkaisuja, vaan näiden lisäksi se on toiminut kumppanina, joka pitää huolen koko tuotantokokonaisuudesta aina konsultoinnista ja suunnittelusta huoltoon ja elinkaarihallintaan.

Tällainen kaikenkattava palvelukokonaisuus on nimeltään TaaS eli Technology as a Service.

fremantle.

Rantabaarin kuudes tuotantokausi: huolto ja kommunikaatio avainasemassa

Kuluvana kesänä kuvattiin Rantabaarin kuudes kausi. Kuvausrupeaman aikana korostui huollon tärkeys, sillä välineistöllä on todella kova käyttöaste intensiivisessä tuotantorupeamassa.

Rantabaarin tuotantotiimi korostaa, että kokonaisvaltaisen palveluratkaisun lisäksi erityisesti joustava kommunikaatioyhteys on ollut tuotantotiimille hyvin tärkeää.

Sarjan tuotantokalusto on räätälöity studio- ja lokaatiokuvaustarpeet huomioiden. Studiotekniikka sisältää kahdet kamerakalustot, kuvausryhmän langattoman ja personoidun monitoroinnin sekä koko studiorakennuksen kattavan monitoroinnin muille työryhmille, kuten puvustajille, maskeeraajille ja käsikirjoittajille. Lokaatiokuvauksissa on kolme kamerakalustoa sekä personoitu langaton monitorointi kuvausryhmälle.

Jälkituotanto koostuu ingest-, edit- ja grade-työasemista, tuotantoverkosta, keskitetystä Elements-levyjärjestelmästä, TV Tools Media Safe -varmennusjärjestelmästä ja arkistointijärjestelmästä.

fremantle.

“TV Toolsin kanssa korostuvat hyvät neuvotteluyhteydet: asioihin saa aina nopean ratkaisun luotettavasti ilman aikataulullisia säätöjä. Mikään asia ei jää makaamaan tai ratkaisematta.”

Sanni Halttunen
Tuottaja
Fremantle Finland

 

Sama TaaS-tuotantokokonaisuus niin Salatuille elämille kuin Rantabaarille

Tuotannon eri osien tekninen yhteensopivuus on ollut sarjojen toteuttamiselle kaiken a ja o. Sarjojen suunnittelulle ja toteutukselle on haluttu hyvin synkronoitu ja yhtenäinen tekninen järjestelmä avaimet käteen -palveluna.

TV Toolsin tarjoama palvelukokonaisuus kattaa monipuolisesti kaiken tarvittavan. Molemmille sarjakonsepteille on luotu kaiken kattava kuvaus- ja jälkituotantojärjestelmä sekä materiaalitallennus ja kalustohuolto.

Palvelukokonaisuus sisältää ylläpito-, kalibrointi- ja MonTool-valvontapalvelun. Sekä tuotantokalusto ja -järjestelmä että kaluston huollot ovat tärkeitä osia palvelussa.

“TV Tools erottuu muista kokonaisvaltaisuudellaan. Meille on tärkeää, että kuvaus- ja editointijärjestelmät sekä materiaalitallennus ovat yhdeltä palveluntarjoalta – siksi päädyimmekin TV Toolsiin.”

Sanni Halttunen
Tuottaja
Fremantle Finland

fremantlemedia.

Kumppanuutta ja tehokkuutta Fremantlen TaaS-ratkaisussa

TaaS (Technology as a Service) ei ainoastaan yhdistä medialiiketoiminnassa tarvittavia teknologioita, vaan se luo myös vankan perustan niihin liittyville palveluille. TV Toolsin TaaS-kokonaisuuden peruspilarina on tarjota niin kattava kokonaisuus, että se voidaan tarjota asiakkaalle suoraan valmiina pakettina.

TaaS mahdollistaa sen, että osapuolten välille on voitu muodostaa laajempi kumppanuus. Se mahdollistaa muun muassa jatkuvan viestintäyhteyden ja avoimen kommunikaation.

Kun Fremantlelle on tullut tarve, he ovat voineet ottaa suoraan yhteyttä TV Toolsiin. Sama on pätenyt myös toiseen suuntaan. Tarpeisiin on näin pystytty reagoimaan nopeasti ja pitämään huoli, että tuotantokokonaisuus pysyy huippukunnossa läpi pitkien tuotantojen.

Fremantlen ei ole koskaan tarvinnut jäädä yksin teknologian kanssa, sillä tukea on aina ollut saatavilla. Se jos mikä on TaaSissa parasta.

Rantabaarin kuudes tuotantokausi on kuvattu Helsingissä kesä–elokuussa 2023. Salatut elämät -sarjan 26. kauden esittäminen alkoi MTV3-kanavalla 7. elokuuta 2023. Sarja on nähtävillä MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaista torstaihin klo 19.30. 

Projektissa mukana

Adobe
Adobe
Archiware
Archiware
Arista
Arista
Arri
Arri
Canon
Canon
ELEMENTS
ELEMENTS
Freefly Systems
Freefly Systems
Fujinon
Fujinon
Hawk-Woods
Hawk-Woods
Media Safe
Media Safe
Miller
Miller
Mon Tool
Mon Tool
Portrait Displays
Portrait Displays
SmallHD
SmallHD
Sony
Sony
SWIT
SWIT
Teradek
Teradek
Vocas
Vocas

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Tai lue lisää TaaS – Technology as a Service ratkaisusta täältä.

Sinua voi kiinnostaa myös

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

Jälkituotanto­järjestelmä

Jälkituotanto­järjestelmä

Langaton komentojärjestelmä

Langaton komentojärjestelmä