UUTISET

Icon of the Seas: Edistynyt mediateknologia takaa maailman parhaan risteilykokemuksen

Royal Caribbeanin Icon of the Seas on maailman suurin risteilyalus, joka tarjoaa ainutlaatuisen risteilykokemuksen huippuluokan mediateknologiallaan. Koko broadcast-ratkaisu on TV Toolsin suunnittelema, rakentama ja ylläpitämä. Ratkaisu sisältää kaiken aina lähetyskeskuksesta alkaen ja kattaa koko aluksen.

Icon of the Seas on jättiristeilijä, joka lähti neitsytmatkalleen Miamista tammikuussa 2024. TV Toolsin mahtava matka laivan kanssa on alkanut jo 2018, jolloin aloitettiin laivan broadcast- ja viihdejärjestelmien huolellinen konsultointi ja suunnittelu. TV Toolsin ensimmäiset broadcast- ja mediateknologian esiasennukset alkoivat vuoden 2022 alussa TV Toolsin Turun toimipisteessä.

Tämä vuoteen 2026 asti loppuunvarattu risteilijä koostuu 20 kannesta ja se pystyy kuljettamaan kerralla jopa 7 600 matkustajaa. Laivalla on seitsemän uima-allasta, maailman suurin risteilijävesipuisto, teattereita, kasino ja yli 40 ruokailu- ja juomapaikkaa. Se on arvoltaan kaksi miljardia dollaria ja bruttovetoisuudeltaan lähes 250 000 GT.

Icon of the Seas on Royal Caribbeanin lippulaiva ja oman aikansa edelläkävijä, joka käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua (LNG).

Icon of the Seas laivalla on maailman suurin risteilijävesipuisto.

Ikoninen kokemus vaatii ikonisen mediateknologian

Royal Caribbean on tunnettu jo pitkään siitä, kuinka se on aluksillaan valjastanut käyttöön innovatiivisia media- ja viihdeteknologioita tarjotakseen asiakkailleen maailman parhaan risteilykokemuksen. Icon of the Seas ei ole tässä poikkeus!

Laivalla on muun muassa AquaDome, joka on lasikupolista koostuva sukellus- ja esiintymisareena. Sen lisäksi risteilijältä löytyy muun muassa Royal Promenadilla oleva The Pearl -niminen taideinstallaatio sekä Absolute Zero -luistelurata ja viihdekeskus. Kaikki nämä huipputekniset esiintymisareenat vaativat toimiakseen edistyksellisiä ratkaisuja.

Nimeämisseremonia AquaDomessa.

TV Toolsin kokonaisvaltaiset broadcast- ja mediateknologiaratkaisut Royal Caribbeanille koostuvat näistä palasista:

 • Broadcast Center sekä broadcast integroituna esitystekniikan -järjestelmiin
 • Koko laivan kattava video- ja audiomatrisointi broadcast- ja viihdetuotantojen käyttöön
 • Koko laivan kattava tuotantoverkko (brodcast ja entertainment osa-alueille)
 • Koko laivan kattava IP-pohjainen komentojärjestelmä
 • RF-matrisointi ja TV satelliittivastaanotto
 • TV-tuotantokamerat (PTZ ja ENG)
 • Kaksi tuotantotarkkaamoa, joissa video ja audio miksaus ja valvonta
 • Tallennus- ja ulosajopalvelimet
 • Videon jälkituotantojärjestelmä
 • Grafiikkajärjestelmä
 • KVM -järjestelmä
 • Ohjausjärjestelmä kokonaisuudelle
 • Mon Tool -valvontapalvelu

Alkaen konsultoinnista ja suunnittelusta aina asennukseen ja valvontaan, projekti on käynyt läpi lukuisia erillisiä vaiheita:

Konsultointi

Suunnittelu

Yksityiskohtien suunnittelu

Esiasennus

Konfigurointi

 

Tehdaskoe

Asennukset laivalla

Komissiointi

Hyväksyntätestaus

Koulutus

Luovutus

Ylläpito ja valvonta

Vihdoin merillä!

Laiva luovutettiin Royal Caribbean Internationalille marraskuussa 2023. Aina neitsytmatkastaan alkaen matkustajat ovat päässeet nauttimaan maailman parhaasta risteilykokemuksesta.

Kiitokset ja kunnianosoitukset kuuluvat kunnianhimoiselle Shipbuilding -tiimille sekä kaikille muille TV Toolsin tiimien osaajille, jotka ovat olleet mukana tässä menestystarinassa. He ovat tehneet erinomaista työtä tässä lähes kuusi vuotta kestäneessä projektissa ja saaneet asiakkaalta erittäin hyvää palautetta.

Laiva on nyt aktiivisessa risteilykäytössä ja siirretty TV Toolsin jatkuvien ylläpito- ja valvontapalveluiden piiriin.

Icon of the Seas saapumassa MiamiPort -satamaan.

Lue lisää maailman suurimmasta risteilyaluksesta Royal Caribbeanin verkkosivuilla.