TV Tools

Teräväpiirtoa keskitetysti

MTV3 tilasi 30 kanavaisen HD-tuotanto- ja ulosajojärjestelmän keväällä 2011. Samoissa tiloissa kanavan kanssa toimiva tuotantoyhtiö Blue Media hankki vastaavan 20:n kanavan järjestelmän kesällä 2011.

MTV3 ja Canal+ tarjosivat kattavan urheilutarjonnan jo vuonna 2011. MTV3:lta katsottiin muun muassa Formula 1:stä, WRC-rallia, nyrkkeilyä, MM-jääkiekkoa sekä kaikkien hiihtolajien World Cupit. Canal+ puolestaan lähetti kaikkien johtavien eurooppalaisten jalkapallosarjojen otteluita sekä tennistä ja NBA koripalloa. Näitä tuotantotarpeita täyttämään rakennettiin kaksi järjestelmää, jotka yhdessä muodostavat tuotantojärjestelmän, jossa on yhteensä 50 HD-kanavaa tallennusta ja ulosajoa varten.

Järjestelmät perustuvat EVS:n XS ja XT2+ tuotantoservereiden muodostamaan klusteriin. Työnkulkua hallinnoi IPDirector, EVS:n tuotannon ja materiaalin hallinnointityökalu, jolla hoidetaan muun muassa tallennusten ajastaminen, materiaalin ja metadatan hallinnointi sekä esikatselu. IPDirector toimii myös linkkinä EVS:n tuotantoservereiden ja Final Cut –editoijien välillä.

Kaikilla editoijilla on Final Cutissa EVS:n export plugin, jonka avulla valmis materiaali voidaan julkaista suoraan editistä EVS-servereille ulosajoa varten. Ulosajo voidaan aloittaa jo siirron aikana, vain muutama sekunti siirron aloittamisen jälkeen. Myös tallennettavaa materiaalia voi käyttää Final Cutissa vain muutaman sekunnin viiveellä, vaikka tallennus olisi vielä käynnissä.

EVS:n monipuoliset käyttöoikeusasetukset mahdollistavat hyvin tarkat rajaukset kanavien näkyvyyteen ja käytettävyyteen sekä materiaalin käyttöön. Osa MTV3:n järjestelmän ulosajokanavista on alistettu lähetysautomaation ohjaukseen. Käyttöoikeuksien avulla voidaan myös rakentaa omia ympäristöjä eri tuotantoja varten. Blue Medialle rakennettiin eri tuotantoja varten yhteensä kuusi studiotarkkaamoa, joista kaikista voi ohjata haluttua osaa järjestelmästä. Matrisointi ja monitorointi toteutettiin Evertzin tuotteilla.

“Tarvitsimme uusien lähetysoikeuksien takia joustavan järjestelmän helpottamaan materiaalin hallintaa useiden yhdenaikaisten tallennusten aikana. Suoritimme testejä silloisella EVS XT2 serverillämme ja huomasimme, kuinka tehokkaasti EVS toimi edittien sekä lähetysautomaation kanssa.”

Markku Ryöti
Teknisen suunnittelun päällikkö
MTV

MTV3:n ja Blue Median järjestelmät kytkeytyvät toisiinsa EVS:n XNet2-verkon avulla. Median välitykseen tarkoitetun verkon avulla EVS-serverit voivat ajaa ulos materiaalia verkon muilta servereiltä. Toki käyttöoikeudet ovat tältäkin osin täysin määriteltävissä tarpeiden mukaan.

”Järjestelmän parhaita puolia ovat nopeus, joustavuus ja luotettavuus. Työnkulku on nopeutunut merkittävästi ja voimme muokata kokoonpanoa eri tuotantojen tarpeiden mukaan.”

Kari Andersson
Tuotantopäällikkö
Blue Media

Projektissa mukana

EVS
EVS
Evertz
Evertz

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Media Technology Team
Altti Loikkanen

Altti Loikkanen

Chief Technology Officer

+358 40 180 4444​​

Media Technology Team
Ari Kaarnapuu

Ari Kaarnapuu

Head of Media Technology Operations

+358 50 470 6277​​​​

Sales & Customer Relations
Mikko Kujala

Mikko Kujala

Chief Executive Officer

+358 40 180 5555​​​

Sinua voi kiinnostaa myös

Reality-tuotantojen työkalut

Reality-tuotantojen työkalut

Tohlopin TV-studioiden uusinta

Tohlopin TV-studioiden uusinta

Uudet loistoristeilijät

Uudet loistoristeilijät

Uusi esitys- ja tuotantojärjestelmä

Uusi esitys- ja tuotantojärjestelmä