TV Tools

flatlight_logo_transparent_tvtools_customerJälkituotanto­järjestelmä

Flatlight Creative Housen toiminnan kasvaessa sekä kuvauskaluston päivittyessä, myös post-puolelle tarvittiin uudistuksia. Aiemmin käytössä oli konekohtaisiin Thunderbolt-kovalevypakkoihin ja 1GB-sisäverkkoon perustuva järjestelmä.

Flatlightilla käytössä oleva 1-kamera, RED Weapon, tuottaa merkittävän määrän dataa ja sille on oltava tarpeeksi tilaa. Myös työkovalevyillä olevat yhteydet tulee olla tarpeeksi nopeat RED RAW:in pyöritykseen usealla koneella. VR-tuotantojen lisääntyessä datan määrä kasvaa entisestään ja tähän tarkoitukseen Flatlight tarvitsi upgradettavissa olevan työkovalevyjärjestelmän.

Vaatimuksena uudelle järjestelmälle oli 4-8 edit-konetta ”nopealla” (RED RAW pyöritys 10GBE) yhteydellä ja 3-6 konetta ”hitaalla” 1GB yhteydelle (proxy-filet 1 GBE). Grade-yksikköön tarvittiin työnäyttö ja 4k –asiakasmonitori. Lisäksi tarve oli LTO-pohjaiselle arkistointijärjestelmälle.

Helppous ja huoltovapaus olivat kaksi tärkeää kriteeriä Flatlightille järjestelmää valittaessa. Niinpä Flatlight kääntyi TV Toolsin puoleen.

“Tutkin jo olemassa olevia ratkaisuja ja löysin esimerkin, jonka avulla lähestyin TV Toolsia. Siitä pystyi hahmottamaan tarpeemme sekä ajatuksen idean takana. TV Toolsin edustuksilta ilmestyi juuri tarpeisiimme istuvaa kalustoa.”

Jani Johansén,
Flatlight Creative House

Jani kertoo, että konfiguroinnin jälkeen työkovalevypakkan toimiva NAS on toiminut erinomaisesti. Myös Grade-työssä ollaan tyytyväisiä Tangent Devicesin Element -interfaceen ja käytettävään monitoriin. Saatiin myös Blackmagic Designin ja AJAn videokortit toimimaan yhteen.

Järjestelmän lisäksi yhteisprojektin kommunikaatio pelasi:

”On olo, että kysymyksiin saa vastauksen nopeasti ja puhumme samaa kieltä. Murre-eroihinkin saa nopeasti suomennoksen.”

Jani Johansén,
Flatlight Creative House

Projektissa mukana

AJA
AJA
G-Technology
G-Technology

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Post & Infra Team
Jussi Elonen

Jussi Elonen

Project Manager

+358 50 529 6683​​

Post & Infra Team
Pekka Sutela

Pekka Sutela

Systems Specialist

+358 40 480 7690

Sales & Customer Relations
Mikko Kujala

Mikko Kujala

Chief Executive Officer

+358 40 180 5555​​​

Sinua voi kiinnostaa myös

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

Jälkituotanto­järjestelmän laajennus

Langaton komentojärjestelmä

Langaton komentojärjestelmä

Reality-tuotantojen työkalut

Reality-tuotantojen työkalut

Suomen ensimmäinen ARRI ALEXA SXT

Suomen ensimmäinen ARRI ALEXA SXT