FI / EN

Yleisradio – Tohlopin TV – studioiden uusinta

Ota yhteyttäSulje

Uudistettuun TV-keskukseen tehtiin neljä uutta tarkkaamoa, uudistettiin olemassa olleet neljä tarkkaamoa, neljä studiolattiaa ja laitehuone. Perusajatuksena uudistuksessa oli HD- kelpoisuuden lisäksi tilojen monikäyttöisyys ja muunneltavuus eri tuotantoihin soveltuvaksi.

Laitehuoneessa entuudestaan olleen HD-videomatriisin rinnalle asennettiin Riedel MediorNet, jolla hoidetaan koko TV- keskuksen eri tilojen välinen signaalien reititys. Jokaisessa tarkkaamossa ja studiossa on MediorNet node tai useita nodeja. Niillä hoidetaan video-, audio-, ethernet-, RS-ohjaus-, komento- ja GPI-reititykset. Tilojen välille ei kaapeloitu yhtään uutta video- tai audiokaapelia, vaan ainoastaan valokuitua ja CAT-kaapelia.

MediorNetiin on myös integroitu Riedel RockNet -ääniverkko. Se toimii studiolattioiden ja tarkkaamojen stageboxeina ja ääni- interfaceina. Äänitarkkaamoihin hankittiin uudet SSL-äänipöydät. Ne ohjaavat suoraan RockNetin stageboxien mikrofonisisääntulojen tasoja. Kaikki kanavat on vapaasti reititettävissä mihin tahansa ulostuloihin. Näin kaikki talossa tehtävä ääni on myös kytketty yhteen, talon kat- tavaan, matriisiin. Komento on toteutettu Riedel Artist -komentomatriisilla ja Acrobat -langattomalla komennolla.

Kymmenen studiokameraa ovat Sonyn HSC- 300 -sarjaa. Digitaalitriax-liitännöin varustetut CCU:t voidaan kytkeä mille tahansa studiolattialle. Kahdessa isossa tarkkaamossa on Sony MVS- 7000X -kuvamikseri ja myös tarkkaamoiden monitoriseinät on toteutettu Sonyn monitoreilla.

Monikäyttöisyyden ja muunneltavuuden eri tuotantoihin mahdollistaa L-S-B:n Virtual Studio Manager (VSM) –ohjausjärjestelmä. Se hoitaa joustavasti yhdellä napinpainalluksella eri tuotantojen asetukset. Esimerkiksi matriisien reititykset, monikuvaseinien sisällöt, kameroiden, studio- ja tarkkaamotilojen punavalot sekä tilojen varaukset. Kaikissa tiloissa on VSM-ohjausmahdollisuus, kuitenkin niin, että kunkin tilan ohjauspaneeli on konfiguroitu ohjaamaan ainoastaan tila- ja tuotantokohtaisia asetuksia.

Takaisin ylös