FI / EN

Post Control jälkituotantojärjestelmä

Ota yhteyttäSulje

Post Control Helsinki on jälkituotantotalo, Suomen modernein sellainen. PCH:ssa valmistuvat niin mainokset, TV-sarjat, dokumentit kuin elokuvatkin. Vuonna 2009 perustettu Post Control on vakiinnuttanut asemansa Suomen post-kentällä nopeasti, mm. vuoden 2011 kotimaisista ensi-illoista peräti viisi ensimmäistä on Post Controllin tuotantoja.

Suunnittelimme ja toteutimme Post Controllille kokonaisvaltaisen jälkituotantojärjestelmän “puhtaalta pöydältä” avaimet käteen -periaatteella. Järjestelmän ytimenä on erittäin suorituskykyinen SAN-kovalevyjärjestelmä, johon työasemat on liitetty 4/8Gb kuitu-, 10/20Gb infiniband-, ja 1Gb ethernetverkkojen kautta. SAN-järjestelmä on suorituskyvyltään Pohjoismaiden huippua, se mahdollistaa 10bit 2K DPX työnkulun kaikille online- ja värimäärittelytyöasemilta. Myös 4K työnkulku on testattu toimivaksi.

Tiedonsiirto ulos ja sisään on myös optimoitu, niin että tuotantoon liittyvää dataa voidaan siirtää nopeasti SAN-levypinnalle ja sieltä ulos, esimerkiksi FTP:lle. Suorituskyvyn lisäksi SAN-järjestelmässä on panostettu varmuuteen; koko järjestelmä on varustettu datanauhavarmennuksella, joka turvaa tärkeän tuotantodatan. Datanauhajärjestelmä mahdollistaan myös tuotantojen automaattisen arkistoinnin sen jälkeen, kun ne on saatu valmiiksi.

Työasemia reilu kymmenen; aina offline Final Cut -yksiköistä Autodesk Lustre värimäärittely -yksikköön. Lähes kaikki työasemat on varustettu viimeisimmillä Final Cut Studio ja Adobe CS5 ohjelmistoilla. Online yksikköinä toimivat kaksi Autodesk Smoke on Mac -työasemaa. 3D hoituu sekä Mac OS X että Windows -pohjaisilla työkaluilla.

Värimäärittely yksikkönä on Autodesk Lustre, joka on Linux pohjainen resoluutiovapaa järjestelmä. Lustre sijaitsee teatterissa, jossa on Suomen isoin jälkikäsittelyyn tarkoitettu valkokangas (leveys 6 m). Kalibroitu Christie DCI-projektori varmistaa, että lopputuote näyttää yksikön kankaalla täsmälleen samalta kuin elokuvateatterissa, mikä on erittäin tärkeää jälkituotannon laadun ja kontrollin kannalta. Lustre ja Christie ovat myös täysin 3D valmiita, joten jälkituotanto voidaan viedä tarvittaessa myös kolmanteen ulottuvuuteen.

“Olen ammatiltani värimäärittelijä ja minulla oli etuoikeus päästä vallitsemaan vapaasti markkinoiden paras mahdollinen työkalu sekä saada ympärille toimiva ja nykyaikainen järjestelmä ja taitavat ihmiset.

TV Toolsin ylläpidon lähtönopeus on ollut esimerkillinen ja heiltä löytyy erikoisosaamista jälkituotannon tärkeimpiin työkaluihin.”       

Marko Terävä,
Post Control Helsinki Oy

Valtaosa järjestelmästä pohjautuu Mac OS X alustaan, mutta myös Linux ja Windows -pohjaisia palvelimia ja työasemia löytyy. Tärkeintä integroinnissa olikin saada kaikki eri alustat ja ohjelmistot “juttelemaan” sujuvasti keskenään. Uuden ja modernin järjestelmän myötä myös työtavat ja työnkulku voitiin virtaviivaistaa.

Takaisin ylös