FI / EN

Nitro Group – Uusmediaa kahden kaupungin voimin

Ota yhteyttäSulje

Uusmediatoimisto Nitro yhtenäisti jälkituotantojärjestelmänsä Helsingin ja Turun toimipisteissä kesällä 2011. Järjestelmät haluttiin rakentaa käyttäen samoja teknologioita, sillä työntekijät liikkuvat paljon Helsingin ja Turun toimipisteiden välillä. Toisaalta haluttiin ottaa huomioon molempien toimipisteiden erikoistarpeet.

elsingin Arabianrantaan hankittiin DVS SpycerBox SAN-levyjärjestelmä, jonka avulla työnkulku voitiin keskittää yhdelle levypinnalle. Kaikki osastot hyödyntävät nyt samaa levypintaa, jolloin materiaalia ei tarvitse siirrellä osastojen välillä. Final Cut -editointityöasemat liittyvät levyjärjestelmään nopealla 8Gb:n kuituliitännällä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen työnkulun niin kevyillä kuin raskailla formaateilla. Logic Studio audioyksikkö ja -studio liittyy levypintaan 1GigE-yhteyden avulla

Nitro on tunnettu näyttävistä 2D- ja 3D-animaatioista ja grafiikoista, joita luodaan neljän Autodesk 3ds Max -työaseman voimin. 3ds Max -työasemien lisäksi taustalla on viiden koneen muodostama render farm, joka myöskin hyödyntää reilun 40TB:n SpycerBox levypintaa.

Turun audio- ja videoyksiköt varustettiin SAN:n sijaan paikallisilla G-Tech G-Speed eS Pro -levypakoilla. Ratkaisuun päädyttiin koska Turun tuotannot ovat yksikkökohtaisempia. Ohjelmisto ja työasemakanta on muilta osin sama kuin Helsingissä. Samoin monitorointi, joka pohjautuu AJA Kona 3G -kortteihin sekä Eizo-monitoreihin.

Materiaalin varmuuskopiointi ja arkistointi on toteutettu molemmissa toimipisteissa samanlaisilla LTO-datanauhoihin pohjautuvilla järjestelmillä. Yhtenäiset järjestelmät antavat mahdollisuuksia materiaalin vaihtoon toimipaikkojen välillä. Esimerkiksi Turun studiossa kuvattu materiaalia voidaan tarvittaessa toimittaa LTO-datanauhalla Helsinkiin jälkikäsittelyä varten tai Helsingissä arkistoitu projekti ottaa suoraan nauhoilta työn alle Turussa.

Takaisin ylös