FI / EN

MTV3 & Blue Media – Teräväpiirtoa keskitetysti

Ota yhteyttäSulje

MTV3 tilasi 30 kanavaisen HD-tuotanto- ja ulosajojärjestelmän keväällä 2011. Samoissa tiloissa kanavan kanssa toimiva tuotantoyhtiö Blue Media hankki vastaavan 20:n kanavan järjestelmän kesällä 2011.

MTV3 ja Canal+ ovat viime aikoina laajentaneet urheilutarjontaansa. MTV3 tarjoaa nykyisin muun muassa Formula 1:stä, WRC-rallia, nyrkkeilyä sekä kaikkien hiihtolajien World Cupit. Lisäksi ensi vuoden jääkiekon MM-kilpailut nähdään MTV3:lta. Canal+ puolestaan lähettää kaikkien johtavien eurooppalaisten jalkapallosarjojen otteluita sekä tennistä ja NBA koripalloa. Näitä tuotantotarpeita täyttämään rakennettiin kaksi järjestelmää, jotka yhdessä muodostavat tuotantojärjestelmän, jossa on yhteensä 50 HD-kanavaa tallennusta ja ulosajoa varten.

Järjestelmät perustuvat EVS:n XS ja XT2+ tuotantoservereiden muodostamaan klusteriin. Työnkulkua hallinnoi IPDirector, EVS:n tuotannon ja materiaalin hallinnointityökalu, jolla hoidetaan muun muassa tallennusten ajastaminen, materiaalin ja metadatan hallinnointi sekä esikatselu. IPDirector toimii myös linkkinä EVS:n tuotantoservereiden ja Final Cut –editoijien välillä.

Kaikilla editoijilla on Final Cutissa EVS:n export plugin, jonka avulla valmis materiaali voidaan julkaista suoraan editistä EVS-servereille ulosajoa varten. Ulosajo voidaan aloittaa jo siirron aikana, vain muutama sekunti siirron aloittamisen jälkeen. Myös tallennettavaa materiaalia voi käyttää Final Cutissa vain muutaman sekunnin viiveellä, vaikka tallennus olisi vielä käynnissä.

EVS:n monipuoliset käyttöoikeusasetukset mahdollistavat hyvin tarkat rajaukset kanavien näkyvyyteen ja käytettävyyteen sekä materiaalin käyttöön. Osa MTV3:n järjestelmän ulosajokanavista on alistettu lähetysautomaation ohjaukseen. Käyttöoikeuksien avulla voidaan myös rakentaa omia ympäristöjä eri tuotantoja varten. Blue Medialle rakennettiin eri tuotantoja varten yhteensä kuusi studiotarkkaamoa, joista kaikista voi ohjata haluttua osaa järjestelmästä. Matrisointi ja monitorointi toteutettiin Evertzin tuotteilla.

“Viime vuosina olemme hankkineet uusia lähetysoikeuksia MTV3, MTV3 MAX sekä Canal+ -kanaville. Tämän vuoksi tarvitsimme joustavan järjestelmän, joka helpottaisi materiaalin hallintaa useiden yhdenaikaisten tallennusten aikana. Suoritimme testejä olemassa olevalla EVS XT2 serverillämme ja huomasimme kuinka tehokkaasti EVS toimi edittien sekä lähetysautomaation kanssa” sanoo Markku Ryöti, MTV:n teknisen suunnittelun päällikkö.

MTV3:n ja Blue Median järjestelmät kytkeytyvät toisiinsa EVS:n XNet2-verkon avulla. Median välitykseen tarkoitetun verkon avulla EVS-serverit voivat ajaa ulos materiaalia verkon muilta servereiltä. Toki käyttöoikeudet ovat tältäkin osin täysin määriteltävissä tarpeiden mukaan. ”Järjestelmän parhaita puolia ovat nopeus, joustavuus ja luotettavuus. Työnkulku on nopeutunut merkittävästi ja voimme muokata kokoonpanoa eri tuotantojen tarpeiden mukaan” toteaa Blue Median tuotantopäällikkö Kari Andersson.

Takaisin ylös